top of page

Død ørn er ikke Elida

Den døde havørna er nå obdusert av Veterinærinstituttet i Oslo. De fastslår at det er en hann, og da er det ikke Elida. Her er obduksjonsrapporten:


Vi mottok en juvenil havørn, hann, som veide 5,7 kg. Den var i svært godt hold, feit, med rikelig fettvev i underhud og kroppshule. På innsiden av høyre vinge ved håndleddet og utover, var det flere sårdannelser i huden med sort, sammenkrøllet fjærdrakt rundt, forenlig med brann/sviskade. Det luktet svidd av såret. For øvrig var det tørre områder i huden med løsning av overhuden på «tråflaten» på klørne på begge bein. Det ble påvist blødninger i lungene og i luftsekkene på innsiden av brystbeinet, samt noe blodig væske i hjertesekken. For øvrig blodstuvning i indre organer som var uten sjukelige forandringer. I kro og magesekk var det store mengder materiale av animalsk opprinnelse: muskulatur, fett, lyse grålige hår, samt biter av et par ribbein fra halvstort pattedyr. Det var lite innhold i tarmen.


Diagnoser: Traume med sannsynlig brannsår/sviskader Kommentar: Obduksjonsfunnene var forenlig med elektrokusjon, jamfør sjukdomshistorien. Vi foretar ikke rutinemessig blyanalyser, da dette er tjenester vi må kjøpe via andre laboratorier.


Lever og nyre er lagret i biobanken vår for eventuelle framtidige studier av miljøgifter, for eksempel bly. Fjør oversendes NINA.
1 Comment


Har denne ørnen kollidert med en vindmølle tro ? Lurer også på om det kan være et avkom fra BB.. Det er vel ikke til å finne ut av antagelig, trist med denne flotte ørnen..💗

Like
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
bottom of page