Havørnreiret på Fugløya

Ingen hekking her i år heller. Paret som holder til i området starta bygging av reir her for noen år siden, men fullførte ikke. De slo seg til et annet sted i territoriet sitt.

Sen hekking for hegrene

Hegrene i kolonien vi har fulgt i to sesonger så lenge ut til å ha forlatt kolonien, men mot midten av april ble det igjen aktivitet i kolonien. Hegrene etablerte seg her etter at nyttårsorkanen i 1992 raserte skogen de da holdt til i.

Eagle on the branch

Baron Blue is sitting on the branch by the nest, drying his feathers after a rainy day.

Eagles in the snow

Larger snowfalls can be dangerous for the unhatched eggs, but our eagles are taking good care and keeping them warm.

The umbrella eagle

Baronesse Barefoot is keeping Jeppe and Nille warm and dry, and Baron Blue is fixing dinner.

Når klekker eggene?

Nok en sesong ligger det to egg i reiret. Baron Blå og Baronesse Barfot sørger for at eggene har det godt og varmt. Har du regnet ut når vi får se de første bildene av årets havørnunger? Havørner ruger vanligvis i 38 dager. Det første egget ble lagt 17. mars i 18-tiden. Det betyr at vi forventer å se en unge i reiret tirsdag 24. april.

The parenst and siblings of Baron Blue

In 2016 the parents of the white tailed eagle Baron Blue raised two chicks. We filmed this when we took DNA-tests of the eagles for The National Institute of Nature Management.

Egg i reiret

Baronesse Barfot la egg lørdag 17. mars 2018 i 18-tiden. På bildet betrakter Baron Blå egget.

Havørn forbereder hekking

Ørna holder til i nærheten av livekameraet på øya. Spennende å se hvor de hekker i år. Vi har sett begynnende reirbygging på øya, ca. 50 meter fra basestasjonen vår.

Kommer ternene i år?

Vi håper å se terner i havgapet i år. Vanligvis er denne øya hjemmet til et stort antall terner i hekkesesongen. Tror du vi får se terner i år?

Når kommer hegrene?

I to år har vi fulgt en hegrekoloni på Smøla. Nå nærmer det seg hekking. Når tror du vi får se hegrene i skogen sin?

Følg Baron Blå og vennene hans på streambird.no

Etter at Zooom avsluttet samarbeidet med Streambird har vi besluttet å gjøre streamene fra Smøla tilgjengelig på egen nettside, streambird.no. Å streame fra vill natur er både vanskelig og kostbart. Streambird er derfor avhengig av å sikre inntekter for å fortsette streamene på sikt. Vi jobber med å få en ny distribusjonspartner til streamene fra Smøla, men nå som eggleggingen nærmer seg med stormskritt ønsker vi ikke å skuffe trofaste følgere med lengre avbrudd i sendingene. Baron Blå har blitt verdenskjent i de tre sesongene vi har levert livesendinger fra reiret. Vi håper at enda flere følger familien Blå i årets sesong! God fornøyelse!

Ikke mer Baron Blå på Zooom

Zooom har avsluttet samarbeidet med Streambird. Det blir derfor ikke en ny sesong fra havørnparet Blå på Zooom. Jeg vil takke alle som har fulgt Baron Blå og de andre streamene fra Smøla. Stor takk også til Zooom-redaksjonen for godt samarbeid. Vi hadde i det lengste håpet og trodd på videre drift, men har forståelse for beslutningen om å avslutte samarbeidet. Selv om sendingene er avsluttet på Zooom, kan dere følgere slappe av. Dere har ikke sett det siste av familien Blå.

Gjør seg klar til en ny sesong

Det er heftig aktivitet i reiret til Baron Blå og Baronesse Barfot. Det nærmer seg egglegging. I fjor kom det første egget 14. mars. Er du klar for en ny sesong?

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags

© 2016 STREAMBIRD PRO AS

Foto/video: Wigdis Wollan, Espen Lie Dahl, Streambird Pro

Ansvarlig redaktør: Svein Junge

Redaktørplakaten